Нашите клиенти за нас

 Най-добрият начин, за да разберете как ISACert е помогнала на своите клиенти да постигнат своите бизнес цели е да прочетете техните коментари.

Препоръките по-долу са дадени от наши клиенти, много от които са работили с нас в продължение на години и имат пълноценно партньорство с нас. С подкрепата на ISACert тези компании са постигнали осезаеми резултати за подобряването на безопасността на храните и на процедурите по качеството. С постигането на това те са допринесли за увеличаване на общото доверие в хранителната верига и ние сме горди да работим с тях.

Фирма „Димитър Маджаров – 2“ ЕООД е производител на млечни и месни продукти и е вече 20 години на българския пазар. Водещ принцип в производството им е стриктното спазване на технологичните и хигиенните изисквания. От 2005г. са въведени ДПП, от 2006г. – системата НАССР, от 2008г. – ISO 9001, а от 2011г. са сертифицирани по IFS. Техни партньори са най-големите търговски вериги: Метро, Билла, Кауфланд, Пикадили, Карфур, Лидл, Фантастико, Т Маркет, Хит и др. През 2009г. Марката „Димитър Маджаров“ е в Топ 20 на престижната класация Superbrands за 2009-2010г. и лидер в категорията Месни продукти на същата класация за 2012-2013г.

„Ние от фирма “Димитър  Маджаров – 2“ ЕООД сме горди със сертификацията си по стандарта IFS Food, версия 5, която е признание за  нашата всеотдайност и ангажимент към нашите клиенти за отлично качество и обслужване.

Нашата компания избра услугите на ISACert, защото те са една от водещите сертифициращи организации с отлични референции и опит в сертификацията на подобни на нашата компании в хранително-вкусовата промишленост. Одиторът от страна на ISACert прояви професионално отношение и задълбочени познания при процеса на проверка на нашата система за качество. По време на изпълнението на договора бяха спазени всички предварително договорени условия и срокове.

Във връзка с горното, препоръчваме дружеството да бъде избирано като конкурентен доставчик на одитиращи и сертификационни услуги.“

Димитър Маджаров

Управител на “Димитър  Маджаров – 2“ ЕООД


„Добруджански хляб“ АД е водещ производител на хляб и хлебни изделия, чийто продукти достигат до клиентите в цялата страна. Стремежът към неизменно качество, традиционен вкус и иновативни рецепти съпровожда работния процес от създаването на компанията през 1934 година до днешни дни. Широката гама от продукти задоволява изискванията и потребностите на клиентите, техния бит, култура и обичаи.

„Пълното сътрудничество и ангажираност от страна на ISACert в общата ни работа е пример за успешно сътрудничество между бизнеса и организациите за одит и сертификация. Сертификацията предоставяна от ISACert по международните стандарти за храни генерира доверие у клиентите. Днес то е абсолютно задължителна предпоставка за продажбата на продукти с  частни марки. „

Николай Николов

Технолог в „Добруджански хляб“ АД


 “Ел Би Булгарикум” ЕАД има десетилетни традиции в производството и експорта на млечни продукти, закваски и технологии.“Ел Би Булгарикум” ЕАД e лидер в експорта на ноу-хау, технологии и закваски за българско кисело мляко и млечни продукти и е с водещи позиции в износа на сирене и кашкавал. Дружеството притежава две производствени поделения – в София и Видин и модерен Център за научноизследователска и развойна дейност, където се разработват ново поколение закваски и формули за здравословни храни.

 „ISACert сертифицира нашата компания по два стандарта ISO 22 000 и IFS ver.5. Удовлетворени сме, че избрахме ISACert за наша сертифицираща организация.

 Впечатлени сме от професионализма, точността и гъвкавостта на нейния персонал. Одиторите се отличават с познаване на естеството на нашето производство и проявиха професионален подход и работа по време на сертификационния одит. Те ни дадоха експертна оценка и препоръки за това как да подобрим нашата работа за в бъдеще.“

Живка Атанасова

Мениджър качество в „Ел Би Булгарикум“ ЕАД


Фирма „ИТАЛ ФУУД ИНДЪСТРИ” EАД е основана през 2005 г. Основната дейност на фирмата е производство на сладки и солени хлебни изделия. Фирма „ИТАЛ ФУУД ИНДЪСТРИ” ЕАД е представена на пазара от пет собствени марки – Bruschetti Maretti, Kubeti, My Motto, Tornado, Fettuccine Maretti. Продуктовата линия на всяка марка е представена от няколко разновидности и разфасовки, като общо фирмата предлага над 30 различни продукта на пазара. Продукцията на „ИТАЛ ФУУД ИНДЪСТРИ” ЕАД се реализира освен в България, така също и в други страни като: Румъния, Хърватска, Черна гора, Чехия, Словакия, Македония, Сърбия, Косово,Албания, Италия, Азърбайджан, Грузия, Йордания, Ирак, Мароко и др.

„Ние от фирма „Итал Фууд Индъстри“ ЕАД – гр. Шумен избрахме ISACert като доставчик на одитиращи и сертификационни услуги сред много други организации поради тяхната професионална експертна оценка и ефективност на работа. Одиторите са опитни , учтиви и винаги готови да помогнат по един професионален начин.“

Светлозар Спасов
Business Unit Manager


През 2007г. „Етап-Адресс“ АД официално откри фабриката за производство и бутилиране на минерална вода в с. Бързия, общ. Берковица, обл. Монтана, където дружеството изгражда производствена база и стартира дейността си по бутилиране на минерална вода с търговска марка „КОМ”. Производството на минерална вода е сертифицирано по ISO 22000:2005  и IFS от ISACert. „Етап-Адресс“ дистрибутира своята продукция из цялата страна, като е доставчик на големи търговски вериги като Kaufland, Carrefour, Picadilly и Mercator.

„ISACert се отличава с точност и компетентност. Показаният професионализъм на ISACert  по отношение на начина, по който се управлява целия сертификационен процес ни позволява да дадем висока оценка за дейността на фирмата.

 ISACert ни даде експертна оценка на работата, както и насоки за подобряването й. Сертификацията по стандарта IFS Food увеличи нашите възможности за реализация.“

Жаклин Раковска

Директор на „Етап-Адресс“ АД 


“Кармела 2000″ ООД е основана през 1998 г. Компанията произвежда широка гама от захарни изделия – обикновени и тунквани вафли, кексове, бисквити, кукиси, десерти с пълнежи. Най-познатите марки са „Family“, „Golden cake“, „Karmela“, „Sweet pleasure“, „Royal Karmela“ и други.

„Останахме много доволни от одита и професионализма на ISACert по отношение на начина, по който се управлява целият сертификационен процес. Получихме голяма помощ и подкрепа от тяхна страна през целия процес на одит и сертификация. Одиторите са много опитни, персоналът е много учтив и винаги готов да помогне по един професионален начин.“

Соня Стоянова

Управител на „Кармела 2000“ ООД 


Организацията “КРОНОС” АД е регистрирана през 1991 г.  и  е  с  основна дейност търговия, преработка и пакетиране на всички видове ядки, слънчогледови и тиквени семки и сушени плодове. Основни клиенти са хипермаркети като МЕТРО, БИЛЛА,  СВШВ ЕВРОПА, ТВ ФАМИЛИЯ, ХИТ, КАУФЛАНД, ФАНТАСТИКО, КАЛЕА и др. Снабдява също супермаркети, магазини, павилиони, ресторанти, кафенета и увеселителни заведения.

„Като клиент на ISACert, те ни предоставят по-добро разбиране за нашите операции и ни правят по-ефективни. Сертификацията ни позволи да подобрим нашите собствени операции и ни позволява да предоставим на нашите клиенти безопасен продукт с добро качество. Одиторите са много опитни и персоналът на ISACert е много учтив и винаги готов да помогне по един професионален начин.“

 Петя Петрова

Мениджър качество в „Кронос“ АД 


„Лактима“ EАД е предприятие специализирано в производството на мляко и млечно-кисели продукти. Компанията предлага най-популярния айрян „Балкан”, както и плодово-млечни напитки с различни вкусове, кисело мляко и други млечни продукти.  Продуктите на “Лактима” EАД са популярни и търсени заради традиционно високото си качество и вкус на домашно кисело мляко. Фирмата работи съобразно изискванията на GMP – добри производствени практики и система за контрол на качеството – НАССР.

 „Още преди да преминем през тройна сертификация вече имахме отлични отзиви за ISACert. Със своя богат опит и разбиране на нашия бизнес, те ще останат нашата сертифицираща организация и в бъдеще.

Одитиращите и сертификационни услуги на ISACert имат положителен принос за оперативната ефективност в нашата фирма – подобренията в безопасността оправдават направените разходи. Чрез оптимизиране на работните процеси, ние бяхме в състояние да оптимизираме и разходите в същото време.

ISACert е надежден партньор, който ние препоръчваме на всички фирми в хранително-вкусовата промишленост.“

 инж. Мария Богданова

Технолог в “Лактима” EАД


 
„Месокомбинат Русе“ АД
е от групата на “ Бони Холдинг “ АД, дейността е транжиране на червени меса. Транжорната е с индустриален капацитет, сертифицирана за четвърта поредна година по IFS ver.5 на Hight Level. Предприятието се снабдява с меса предимно от собствено производство, които разпада на високо качествени разфасовки. Клиенти на транжорната, освен месопреработващи предприятия в групата на “ Бони „, са и много други месопреработватели както и големи търговски вериги.

„Избрахме ISACert като доставчик на одитиращи и сертифициращи услуги сред много други организации поради тяхната професионална експертна оценка и ефективност. Доказателство за това е дългогодишното ни партньорство.

Ние от “ Месокомбинат Русе “ АД ще продължим с подобренията на системата за управление на безопасността и качеството на храните, като по този начин запазваме интересите на компанията и повишаваме доверието на нашите клиенти.”

д-р Правда Йорданова 

IFS Representative

инж. Румен Андреев 

Изпълнителен директор на „Месокомбинат Русе“ АД


ПЕН Д’ОР е една от най-големите и известни български фирми, занимаващи се с производство на кроасани, пресни и замразени полуизпечени хлябове, както и много други хлебни и сладкарски изделия. ПЕН Д’ОР е известна с асортимента си от ароматни продукти, високо качество, постоянния контрол на хигиената и екологично чистото си производство. Приоритетите на фирмата са постоянно високо качество на продуктите, направени от натурални съставки, достъпни цени, иновационни технологии и непрестанна грижа за клиентите.

Високото ниво на качеството на продукцията на ПЕН Д‘ОР се гарантира от: ISO 22000: 2005 и IFS сертификати за качество, подбор на най-добрите и пресни съставки, високо квалифицирани специалисти, гъвкава и високо производителна технология на производството, модерна техника, покриваща критериите за максимална хигиена и защита.

„Одиторите на ISA Cert са опитни одитори, които отделят своето време и полагат усилия, когато одитират, за да завърши процеса на сертификация с най-добрите резултати, от което ще се възползва одитираната компания и крайния потребител.

Тяхната професионална оценка и ефективност, тяхното персонално внимание и грижа, сътрудничеството и ангажираността им ги прави идеалните одитори, които идват в предприятията  не, за да намерят грешки и фирмата да се санкционира, а за да се обясни на одитирания и да бъде научен как да се коригира и да се възползва от изправянето на тези грешки.

Тези одитори не гледат на одитирания от високо, те действат като съветници, а не като наставници и палачи. В действителност, ние се възползваме от случая всеки път, когато те ни одитират. Те ни дават идеи, те ни показват начини за подобряване на нашата работа.

Ние говорихме толкова много за личностите, за одиторите, защото това са хората, които се срещат и работят с нас. Те са хората, с които ние се свързваме, за да се поучим в максимална степен от техния опит и да подобрим своята работа. Но не на последно място, ние трябва да кажем:

-Благодаря Ви ISACert, че наемате и ни изпращате най-добрите си хора и одитори, за да одитират нас и други като нас!

Кристина Димитрова

Управител на ПЕН Д‘ОР


ЧЕХ-99“ООД е млекопреработвателно предприятие създадено през 1999 г. , като целта на начинанието е затваряне на производствения цикъл животновъдство – месодобив – млекодобив – млекопреработка. Като всяко модерно предприятие фирма „ЧЕХ-99“ООД влага усилия и средства за гарантиране качеството и хигиената на произвежданите продукти като за целта са внедрени и действащи ДПП, Система за самоконтрол основаваща се на анализ на опасностите и контрол на критичните точки – НАССР, Система за управление  качеството и безопасността на храните в съответствие с международните стандарти  ISO 22000:2005, ISO 9001:2008 и IFS.

„Сертификационният одит на ISACert допринесе за ефективността на внедрената и действаща в „ЧЕХ-99“ООД система за управление качеството и безопасността на храните.  Засвидетелственото от ISACert съответствие на СУКБХ с изискванията и на IFS стандарта е признак за още по-категорично гарантирани качество и безопасност  на произвежданите от нас млечни продукти.“

Ваня Герова

Mениджър качество в „Чех-99“ ООД


“Хранинвест” ЕООД е динамична компания, пазарен лидер в българската млечна промишленост, създадена през 2000 година, със седалище в град Варна – главен пристанищен град в България  на черноморското крайбрежие. Фирмата произвежда, пакетира и доставя над 30 вида млечни продукти – краве масло, масла с добавка на растителна мазнина, топени сирена, млечни пастети. Екологично чистите суровини, автоматизираните линии на производство, добре обученият и специализиран персонал, спазването на изискванията на стандартите IFS и ISO 9001, осигуряват отличното качество на произвежданите продукти. “Хранинвест” ЕООД реализира своята продукция във всички големи търговски вериги опериращи на българският пазар  – МЕTRO Cash&Carry Bulgaria, BILLA Bulgaria, Piccadilli, Търговска верига Европа, Maxima Kaufland, Carrefour, CBA, My Market. Фирмата притежава лиценз за експорт и голяма част от продукцията се реализира на международния пазар.

„Избрахме ISACert като доставчик на одитиращи и сертификационни услуги сред много други организации поради тяхната професионална експертна оценка и ефективност и ние се надяваме да продължим да работим с ISACert и в бъдеще.

По време на изпълнението на договора бяха спазени всички предварително уговорени условия и срокове.

Одиторът от страна на ИЗАСерт България ООД прояви професионално отношение и задълбочени познания при процеса на проверка на нашата система за качество.

Професионалната оценка на ISACert след одита на двата производствени участъка ни помогна  и ни убеди, че трябва да продължим с по-нататъшни подобрения на нашата безопасност на храните и система за управление на качеството, като по този начин запазим интересите на компанията и повишим доверието на нашите клиенти в правене на бизнес с нас.

От първата си сертификация по IFS  винаги е постигала по-високо ниво на резултатите, потвърдени и при ресертификационният одит през 2012г.

Във връзка с горното, даваме на ИЗАСерт България ООД своята положителна оценка на възможностите за предоставяне на услуги по „Проверка на системи за управление на качеството на хранителни продукти” и препоръчваме дружеството да бъде избирано като конкурентен доставчик на сертификационни услуги. „

инж.Тони Бонжов

Технолог в “Хранинвест” ЕООД