UTZ сертификация – по-добро земеделие, по-добро бъдеще

Одитиращи и сертификационни услуги на ISACert по UTZ

Потребителите имат все по-високи изисквания относно информираността им по отношение произхода на продуктите и начина им на осигуряване. Присъединявайки се към международно-призната сертификационна схема като UTZ вие демонстрирате пред своите клиенти ангажимента си към обществото и околната среда и така помагате за изграждането на сват, в който устойчивото земеделие  е нормата. Вашите партньори искат гаранции за ангажимента ви към устойчив начин на производство. Можете ли да дадете такива гаранции и те световно признати ли са? Доказани ли са от независима организация от трета страна? Вашите клиенти изискват ли да ги докажете чрез сертификация по стандарта UTZ Chain of Custody standard? Искате ли компанията ви да бъде одитирана от  призната и наложила се сертифицираща организация с опитни одитори, познаващи вашия бизнес?

ISACert предлага сертификация по UTZ Chain of Custody за всички компании в хранителната верига на доставка.UTZ сертификация може да бъде предложена на компании с една или няколко на брой площадки.

Ние можем да ви посъветваме кое е най-доброто за вас решение!

ISACert е специализирана в извършване на сертификационни услуги в компании като вашата. Одиторите на ISACert са квалифицирани в извършване на комбинирани одити по UTZ Chain of Custody с други стандарти като BRC, IFS, FSSC 22000 или други сертификационни схеми като RSPO .

Тъй като поддържаме близки контакти с притежателя на стандарта UTZ, ние можем да ви информираме за всички новости около стандарта, така че да сте напълно подготвени за превеждане на одит.

 

 • Сертификацията по UTZ засилва вашата репутация – потребителите все повече се интересуват откъде идват продуктите и дали са осигурени по устойчив и отговорен начин.

Присъединявайки се към международно-призната сертификационна схема като UTZ вие демонстрирате пред своите клиенти ангажимента си към обществото и околната среда и така помагате за изграждането на сват, в който устойчивото земеделие  е нормата.

 • Правите вашите клиенти щастливи и доволни. Клиентите все повече се интересуват откъде идват продуктите и дали са осигурени по устойчив и отговорен начин.

Присъединявайки се към международно-призната сертификационна схема като UTZ вие демонстрирате пред своите клиенти ангажимента си към обществото и околната среда и така помагате за изграждането на сват, в който устойчивото земеделие  е нормата.

 • Познавате вашите продукти – Проследимостта е една от основите, върху които се базира сертификацията по UTZ. Всички сертифицирани членове, от фермера до последния търговец, регистрират своите продажби и преработвателни дейности на чисти сертифицирани продукти в UTZ системата за проследимост. По този начин UTZ брандираните крайни продукти са вързани към устойчив източник.
 • Получавате задълбочена оценка на проследимостта на вашите продукти от компетентен ISACert UTZ одитор.
 • Присъствие в базата данни на UTZ , което ви носи допълнителна разпознаваемост и доверие сред клиентите.

За да се сертифицирате по UTZ, вашата организация трябва да стане член на UTZ. Можете да кандидатствате за членство on line на UTZ website.

Полезни документи относно UTZ сертификация могат да бъдат свалени от UTZ website.

За най-актуална информация се свържете с  нас на office@isacert.bg .

Одит и сертификация по UTZ се извършва под акредитацията на ISACert BV , Еде, Холандия.

Големите производители и ритейлъри подкрепят и изискват UTZ сертификация. Сертификация по  UTZ е приложима за оператори от веригата на доставка на храни, които:

 • Притежават UTZ сертифицирани продукти от палмово масло
 • Физически оперират ( съхранение, преработка, пакетиране, т.н.) с RSPO сертифицирани продукти от палмово масло
 • Използват UTZ претенции ( B2B или B2C)

ISACert предлага 3 нива по UTZ:

 1. Identity Preserved (IP): The identity of a certified producer/producer group is maintained along the supply chain. The product can be traced all the way back to the producer or producer group that it originates from.
 2. Segregation (SG): UTZ certified product from different producers or producer groups is mixed. The product was produced by UTZ certified producers or producer groups, however the identity of the specific producers is lost.
 3. Mass Balance (MB) (забележка: важи само за UTZ сертифицирано какао): Administrative traceability of a certified product. Mass balance traceability allows a proportion of the outputs to be sold with an UTZ Certified MB claim, corresponding to the quantity of UTZ certified inputs.

Сертификацията по UTZ Chain of Custody може да бъде комбинирана със сертификация по други стандарти като IFS, BRC или FSSC22000. ISACert може да ви предложи такава комбинация.

Имате въпроси ? • Изпратете мейл на  office@isacert.bg със запитване за повече информация

ISACert е една от водещите одитиращи и сертифициращи организации в областта на храните и веригата на доставка на хранителни продукти. ISACert предоставя реномирани одитиращи и сертифициращи услуги в световен мащаб. Имаме амбицията да осъществяваме детайлни и качествени одити на ниво, което отговаря на изискванията на всички заинтересовани страни. Чувстваме се ангажирани не само в това да одитираме компаниите по стандартите, но също така да ги водим към подобрения на тяхната безопаст и качество на продуктите като цяло.